facebook

Što radimo

gvircSvjećarsko medičarski obrt Prstec poznat je po svojim proizvodima. U našoj radionici proizvodimo medičarska pića, gvirc i medicu. Proizvodnja gvirca vezana je uz jesensko razdoblje. Radi se od meda, vode i hmelja. Najbolja medovina potječe od kestenova meda a proces cijele izrade je dugotrajan. Potrebna su dva mjeseca za fermentaciju a zatim mora odležati. To je jedno od osnovnih medičarskih proizvoda i riječ je o autohtonom hrvatskom proizvodu.

ducanIzrada svijeća je također jedna od naših osnovnih djelatnosti. Proces izrade sastoji se od lijevanja parafina u kalupe, bojanja i sušenja. Na njih se lijepe sličice ili se ukrašavaju cvikanjem i štehanjem. Lijevamo svijeće u lampione te izrađujemo posebne svijeće, specifične za našu radionicu izrađene od voska u obliku pčelinjih košnica, zatim frkane svijeće u obliku saća...

medenjaci

Naš medenjak je potpuno prirodan, nema konzervansa niti aditiva, čisto brašno, puno meda i voda. Med je sa karlovačkog područja a za našu proizvodnju najposebniji je kesten. Svi medeni licitarski proizvodi izuzetne su kvalitete i mogu se konzumirati s rokom trajanja od šest mjeseci. Licitarska srca i ostale medene proizvode pažljivo ukrašavamo i predstavljaju nam posebno zadovoljstvo. Svi proizvodi su jestivi, naravno osim sličica i ogledalca. Najpoznatiji licitarski proizvod je srce. Osim srca radimo konjiće, ćislo, zvjezdice, šlapice, torbice, urice, bebe s ogledalcima, pištolje i još puno toga.

 

 

OBRT S TRADICIJOM

 

proizvodi

Svjećarsko medičarski obrt

Prstec

adresa: Borlin 99

47000 Karlovac, Hrvatska

tel./fax: 047 63 42 80

mob. 099 30 03 262

email: obrt.prstec@gmail.com

TUNKANJE