facebook

Nekoliko riječi o nama

prstecDavne 1963.godine, Svjećarsko-medičarski obrt Prstec osnovao je Antun Prstec. Obrt je izučio kod Dragutina Vučića u Križevcima a ispit je polagao kod majstora Josipa Novaka 1954. godine. Kod nekolicine majstora se usavršavao sve do 1963. godine kada je počeo samostalno raditi u Karlovcu gdje otvara radionicu i trgovinu. U poslu pomažu supruga Dragica a kasnije i kći Renata.

Kći Renata naslijedila je ljubav za taj težak i zahtijevan posao, stekla znanje te 1999. godine preuzima posao od oca koji odlazi u mirovinu. U našoj radionici izrađujemo tjestene proizvode, tradicionalna medičarska pića gvirc i medicu, proizvode od voska i parafina. Uz licitare raznih oblika, motiva i veličina izrađujemo tjestene krunice te smo poznati po našem posebnom proizvodu - tjestene šlapice. Medenjake koje proizvedemo pakiramo u hermetički, zatvorenu plastičnu ambalažu.

Proizvode izrađujemo po staroj recepturi i provjerenoj tehnici. Imamo tri prodajna mjesta: Borlin 99 gdje je i naše sjedište, tržnica u Karlovcu te prodajno mjesto na groblju u Hrnetiću, Karlovac. SVKada krenu proštenja i crkvene svetkovine na području Karlovačke županije, svake nedjelje sm prisutni i dajemo naročit ugođaj tim proštenjimasa svojim šatorom gdje imamo veliku ponudu licitarske robe, medenjaka i gvirca.

Naši proizvodi redovito se kontroliraju u zagrebačkom Institutu za kvalitetu. Izrađeni su uz puno truda i ljubavi. Pozivamo vas da dođete u našu medičarnu, osladite se svježim medenjacima i hladnim gvircom te izaberete poklon za najmilije.

 

OBRT S TRADICIJOM

 

proizvodi

Svjećarsko medičarski obrt

Prstec

adresa: Borlin 99

47000 Karlovac, Hrvatska

tel./fax: 047 63 42 80

mob. 099 30 03 262

email: obrt.prstec@gmail.com

TUNKANJE